Віолетта Литвинова - найекстравагантніша Московська капелюшниця!


   Віолетта Литвинова має безліч заслуг у світі моди, а для нас це свого роду гуру, адже саме з її методики розпочалось наше навчання з капелюшної майстерності, а з ним і поширення цієї справи в Україні. Отже, з повагою і подякою спробуємо дізнатись більше про цю надзвичайну модельєрку .
   З дитинства Віолетта була дуже незвичною дівчинкою,  яку люблячі мама та бабусі одягали так, щоб вона  вирізнялась серед інших дітей. В підлітковому віці Віолетта вже сама створювала собі небачені наряди для дискотек. Не дивлячись на навчання в технічному вузі, Віолетта постійно цікавилась мистецтвом та  дизайном - створювала цікаві колажі з використанням гуми, пластмаси та металу у стилі поп-арт.
 На початку 90-х Віолетта разом із молодими художниками приймає участь у резонансних виставках, де учасники втілювали свої ідеї в самобутніх  графічних роботах,  створювали живописні  колажі, костюми  з картону для своїх перфомансів. 
  Поступово Віолетта долучається до світу моди, в 1995 році бере участь у фестивалі  "еn Vogue Vilnius", де отримує спеціальний диплом жюрі на чолі з Пако Рабаном.  Роботи Віолетти Литвинової набувають популярності закордоном. Наприкінці 90-х роботи художниці публікують в  "Sunday Times". Потім  Віолетта створює головні убори і аксессуари для коллекції спортивного одягу модельєра Сергія Ефремова.
   Творчість дизайнерки постійно знаходится в полі зору преси. Її роботи публікуються в таких виданнях як "Cosmopolitan","ELLE","Officiel", "ОМ", "ОНА", "STEP", "NRG", "Маруся", "Я сама"  що зробило її помітною фігурою в художньому житті  Москви.




  










   Сьогодні Віолетта динамічна, виразна художниця, що постійно експерементує і поєднує в своїх колекціях на перший погляд непоєднувані матеріали і стилі. При цьому кожен її капелюх схожий на особливу казкову історію.
 Підготувала Ілона Щаслива.

Коментарі

  1. Натхненна історія!
    Із тексту таке відчуття, що їй так легко все вдавалося, наче у фільмі:). Справжні майстри дуже майстерно живуть і дають решті відчуття казки.
    Цікаво дізнаватися про таких персонажів. Я навіть не здогадувалася про таку цікаву людину.
    Дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Насправді в цій історії розкритий один бік її шляху, в деяких інтерв"ю художниця розповідає, що часто вона обирала між улюбеним заняттям і прибутком не на користь останнього. Сподіваємось з часом доля стала поблажливою до неї і вцьому відношенні!

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Квіти та бантики - це так жіночно!

Капелюшки з соломки сінамей для мами і донечки.

Вінок-корона "Осінній подих"