Трансформації циліндра в часі.

Ми можемо тільки здогадуватись як почувався перший в історії циліндра модник, який наважився його одягнути в 1797 році, як пишуть очевидці, бідолага став об'єктом для насмішок, його навіть оштрафували. А всього лише через сто років добропорядний англійський джентльмен вже не міг і уявити світський вихід без циліндру. 
  Звісно, з того милого часу багато води сплило і зараз ми є свідками різних  модних трансформацій. А трансформації найбільш вдало отримувати із добре впізнаваних форм.  
   От і експериментують нині дизайнери, від Сіна Баррета (Sean Barret), саме він був дизайнером відомого на весь світ циліндра, в якому грав Джоні Депп, до Limi Feu, (вона по сумісництву є донькою Johji Yamamoto). Саме остання дизайнерка створила циліндр трансформер, який може легким рухом руки перетворитись на милий беретик, за свідченнями співачки Асії Ахат, яка і є власницею чудо-циліндра.
  Заслуговують на увагу і циліндрики Марти Холод, яка експериментує із кольором та кількістю декору. Хотілося б, аби свідські левиці ще й вдало поєднували її творіння з основним костюмом. Та це вже тема для іншої публікації.
Допис підготувала Ілона Щаслива - дослідник в галузі капелюшкознавства.










Конкурсний показ циліндрів в рамках Шапо в Москві.



Асія Ахат
Марта Холод та Світлана Вольнова.

Коментарі

  1. Дуже цікава тема!
    Мало того, що вони дійсно чудернацькі,так ще й на жінках взагалі дивовижно виглядають!
    Що то була за відправна точка ідеї такої штуки на голові, цікаво..

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Квіти та бантики - це так жіночно!

Капелюшки з соломки сінамей для мами і донечки.

Вінок-корона "Осінній подих"